Ukendte Øst- og Sydandalusien (Ebog, pdf, Dansk) af Charlotte Dinge

Ukendte Øst- og Sydandalusien (Ebog, pdf, Dansk)

Af: Charlotte Dinge


 • Forlag: Aventura
 • Type: Ebog
 • Format: pdf
 • Sprog: Dansk Sprog: Dansk
 • ISBN-13: 9788799797776
 • Udgave: 1
 • Udgivelsesdato: 14-12-2014
 • Fagredaktør: Inge Lund
 • Sideantal: 259 Sider
 • Filtype: pdf
 • Filstørrelse: 23830 KB
 • Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Kort beskrivelse
Ukendte Øst- og Sydandalusien Ukendte Øst- og Sydandalusien beskriver de steder, hvor man normalt ikke kommer, men kører forbi på motorvejen. Bogen fortæller om de smukke naturparker med bjerge, dale, kurbade og fossende floder, der maser sig gennem klippesprækker. I området er der mange grotter med hulemalerier og husgrotter, hvor man kan bo, samt grottehoteller og grot-temuseer. Den giver en beskrivelse af den historiske vandby Loja med over 100 kilder. Byen klamrer sig til bjergsiden og har smalle, stejle gader og trappegader. Turen fortsætter ud i et karsklandskab, hvor vind, vand kulde og sne har forvitret klipperne til utrolige skulpturer midt i bjergområdet. Der er besøg i en ulvepark, hvor dyrene går frit i naturlige omgivelser. Videre til en klippekirke, store opdæmmede vandreservoirer og en hængebro fastgjort på en høj klippe, hvor floden løber dybt under den, samt en grotte med hulemalerier. De næste attraktioner er byer, der er placeret på toppen af høje klipper med en flod ved klippens fod. Byerne er gamle forsvarsbyer med borge og borgmure. Turen vender ved ruinerne af en velbevaret romersk by fra før Kristi og kører mod øst til en stor grotte med mange betagende formationer. Derfra fortsætter bogen ud i Spaniens ørken med ørkenforter, hvor der har været optaget amerikanske cowboyfilm. I dag får man demonstrationer fra filmene med ridende cowboys, rygende pistoler og cancan pige. Til sidst går turen gennem ørkenen, over bjergene og til mere civiliserede områder.

PRIS
201,- kr
Levering: Straks (Leveres på e-mail)

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

 • Ingen gebyrer
 • Ingen abonnementer
 • Ingen bindingsperioder

Alle Kategorier som dette produkt er en del af

  = Emner / kategorier
  = Sektioner / guides
  = Specialsider
  = Kampagner

Beskrivelse

Kapitel 1 Vélez Rubio en charmerende by med snævre gader og flotte monumenter. Den ligger i en naturpark, hvor der også er en grotte med hulemalerier.

Kapitel 2 Vélez Blanco er en middelalderby med familien Fajardos - markis Vélez’ slotsborg.

Kapitel 3 Galera er en gammel by, der har rødder tilbage til den yngre stenalder. I dag er den en grotteby, hvor mange af beboerne bor, og hvor man ser et grottehjem indvendig. Her findes også grottehoteller. Kapitel 4 Fra Galera følger man den første europæiske befolknings rute og ser det landskab, de så, da de slog sig ned som agerbrugere. Man kører i sin bil. Kapitel 5 Castril er en bjerglandsby, der er placeret på siderne af ste-nene klippeskrænter, hvorover ruinerne af en gammel fæstning troner. Den ligger midt i en bjergnaturpark med ferskvandssøer og en flod, der maser sig mellem klipperne. Kapitel 6 Baza har et velbevaret arabisk bad og et typisk arabisk kvarter. På hovedgaden ligger kilden guldhanerne, som flankerede den sydlige indgang til muslimernes gamle medina.

Kapitel 7 Man kører fra Castril til Guadix gennem en bjergrig naturpark med ferskvandssøer.

Kapitel 8 Guadix ligger på en frugtbar højslette og har mange hus-grotter, grottehoteller og en katedral. Kapitel 9 Landsbyen Benalúa de Guadix er et typisk grotteområde med husgrotter, et flot grottehotel, et grottemuseum, kirker og en Vingård.

Kapitel 10 Cortes y Graena er en lille landsby i et imponerende bjerg-landskab med husgrotter og varme kurbade. Kapitel 11 Purullena er en lille landsby med husgrotter, hvor de laver smuk keramik. Den har et imponerende grottemuseum.

Kapitel 12 Alicun de las Torres er en kuranstalt, hvor man kan bo på stedet og få behandlinger. Kurene er beskrevet i bogen. Den ligger i et batagende bjerglandskab.

Kapitel 13 I Granada finder man det smukke Alhambra med det pragtfulde Nazarie slot. Ved Alhambras fod ligger den gamle arabiske bydel Albayzín med de krogede gade og kønne bygninger. Granadas katedral er imponerende og indeholder de katolske kongepars sarkofager. El Parque de las Ciencias er et museum for både store og små med skiftende udstillinger. Kapitel 14 Loja er en historisk by, hvor det katolske kongepar opholdt sig, mens de erobrede Granada. Den er bygget rundt om en bjergside og har mange trappegade. Byen har over 100 kilder, den ene flottere end den anden. I byens gamle del finder man borgområdet.

Kapitel 15 Archidona er en lille by på en højslette. Den har en ottekantet plads, hvor man før i tiden havde tyrefægtning. Over byen troner borgen fra det IX århundrede sig.

Kapitel 16 Antequera ligger i Andalusiens hjerte og har to store sten-dysser fra bronzealderen. Her er mange antikke bygninger.

Kapitel 17 El Torcal de Antequera ligger syd for Antequera og går 150 millioner år tilbage til juratiden. Området er et karstlandskab, der består af kalkstensklipper, hvor sne, frost, regnvand og vind har dannet fantasifulde former.

Kapitel 18 Lobo Park er en ulvepark, hvor dyrene lever i naturlige omgivelser. Der er rundvisning i parken flere gange om dagen.

Kapitel 19 Iglesia de Bobastro ligger i et naturskønt område med bjerg og ferskvandssøer og er en gammel klippekirke. I samme område finder man en grotte med hulemalerier, dæmninger og en arabisk kirke. Mellem to bjergformationer og højt over floden ser man Caminito del Rey, der er en gangsti, som hænger på bjergvæggen og forbinder klipperne med en bro.

Kapitel 20 Teba er en landsby, der ligger på bjergsiderne med en borg på toppen af bjerget. Ardales producerer kager af mandler, pølser, håndlavet brød og olivenolie. Her ligger den forhistoriske grotte Cueva de Ardales med huletegninger. Campillos er et område med bundtmagerindustri og lækre egnsretter. Der er et naturreservat, hvor man ser stenbukke, flamingoer, ræve og forskellige truede fuglearter. Kapitel 21 Her arrangeres fugleobservationsture. Der er et gammelt museum for vinproduktion. Her finder man et traditionelt landhus, hvor man kan indlogere sig og studere naturparken. I honning museum får man et indblik i biernes liv inde i bikuben, samt en marktur, hvor man kan se de rigtige bistader. Hos Observatorio Astronomico del Torcal, (stjerneobservatorium) kan man komme og betragte stjernehimlen. El Refugio del Burrito er et permanent fristed til æsler og muldyr, som er blevet mishandlet eller svigtet. Fuente de Piedra søen er et naturreservat, hvor over 170 fuglearter besøger området.

Kapitel 22 Ronda er en af Spaniens ældste byer. Den ligger på to klip-petoppe, hvor floden maser sig mellem klipperne og deler byen i to. Broerne over floddalen, der forbinder bydelene, er beundringsværdige ingeniørarbejder. Byen har bymure med forsvarsværker, et arabisk bad og et væld af spændende museer, som man ikke ser andre steder f. eks et banditmuseum for kendte banditter, der røvede og plyndrede i området.

Kapitel 23 Bodega ”Doña Felisa” er en vingård, der ligger lidt udenfor Ronda. Her er guidede ture og vinsmagning.

Kapitel 24 Reservatauro Ronda en stor gård med græsgange, hvor der går vilde tyre og fine hesteracer. Der er hver dag guidede ture.

Kapitel 25 La Casa de Campo hotel Finca Rural Los Pastores ligger i smukke omgivelser og er en tidligere gård, der er lavet om til hotel. Deres aktiviteter er rideture i små grupper. Vandre- eller cykelture med eller uden guide. På fotosafari indenfor gårdens område. På udflugt i landskabet med firehjulstrækker med chauffør, eller som jæger på jagt indenfor gårdens område. Der er klatring og bjergbestigning med varierende sværhedsgrader. De har kortvarige aktiviteter som fiskeri, sejllads med kano, tur med ballon, yoga, massage m.m.

Kapitel 26 Cueva de la Pileta er en grotte med hulemalerier.

Kapitel 27 Arcos de la Frontera er en gammel forsvarsby på toppen af en klippe med en flod ved foden af den. De væver tæpper, fremstiller tasker, veste og sko i læder. På pottemagerværkstederne laver de keramik af forskellige stilarter og slags. Låsesmedene laver arbejder i smedejern, der er typisk andalusisk. Af esparto græs og palmeblade laver de måtter, kurve, dekorative objekter. Distriktet er et typisk vinområde med store vinmarker, fincas og bodegas, hvor de producerer andalusiske rødvine og hvidvine.

Kapitel 28 Øst for Arcos de la Frontera ligger en enorm naturpark med bjerge og søer, vilde dyr og et væld af fugle.

Kapitel 29 Vejer de la Frontera er en hvid by, som svæver på toppen af en klippe. Her er et fæstningsværk med borgmure og en gammel bydel med smalle, krogede gader, der er pyntet med blomster. Mange huse har en blomstersmykket patio både ude og inde i selve huset.

Kapitel 30 La Cueva del Tajo de las Figuras er en grotte med forhistoriske hulemalerier.

Kapitel 31 Baelo Claudia er ruinerne af en by fra romertiden for godt 2.000 år siden. Der er et museum og ruiner af den gamle romerske by, som løbende bliver restaureret.

Kapitel 32 La Cueva de Nerja er en kæmpe grotte med flotte formationer.

Kapitel 33 Sorbas er en lille landsby med smalle, stejle gader, der føl-ger bjergskråningen. Den ligger i et karsklandskab. Her finder man Cuevas de Sorbas, der er gipsgrotter, der går dybt ind i bjerget. Efter en guide kan man kravler, gå og klatre ind i dem.

Kapitel 34 Fra Uleila del Campo kan man køre en rundtur i Sierra de los Filabres bjergene, der er kalkstensbjerge med runde former. Landskabet ligner af og til en kæmpe skål med kødboller.

Kapitel 35 Fort Bravo er kulisserne for de vigtigste biograffilm i Europa, hvor mange western er blevet filmet. Skuespillere opfører shows fra filmene.

Kapitel 36 Mini Hollywood blev i 1960erne og 1970erne brugt som kulisser til cowboyfilm. Fort Apache er en kopi af en ørkenby fra det vilde vesten. Her bliver opført shows fra filmene. I Fort Apache finder man forretninger, et fotostudie, brandstationen, sheriffens kontor med fængselsceller og guillotinen, barberen, stalde til hestene og meget mere. I forbindelse med Fort Apache er der en natursti, en slags zoologisk have.

Kapitel 37 Mojácar er en lille hvid by i bjergene. Den stammer fra bronzealderen, men er i dag en yndet turistby.

Kapitel 38 Bo spændende steder i smukke omgivelser. Staten har omdannet nedlagte, paladser, klostre og borge til hoteller fra to til fem stjerner. Private har ombygget tidligere grotter, fabrikker, gårde m.m. til spændende og attraktive steder at indlogere sig.

Læsernes anmeldelser (0)