Vikingemad: Med autentiske opskrifter (Ebog, epub, Dansk) af Klaus Ebbesen

Vikingemad: Med autentiske opskrifter (Ebog, epub, Dansk)

Af: Klaus Ebbesen


Forlag: E-Universitetet

  • Type: Ebog
  • Format: epub
  • Sprog: Dansk Sprog: Dansk
  • ISBN-13: 9788799109234
  • Udgivelsesdato: 31-10-2014
  • Sideantal: 53 Sider
  • Filtype: epub
  • Filversion: 3.0
  • Filformat: Reflowable
  • Filstørrelse: 2447 KB
  • Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Kort beskrivelse
”Uden mad og drikke, duer vikinge-helten ikke. Takket være arkæologiske fund og gamle opskrifter kender vi i dag noget til vikingetidens menukort. Bogen starter med en oversigt over vikingetidens mad, drikke og spisevaner. Derefter følger 20 udvalgte opskrifter på vikingemad, som man selv kan lave. Opskrifterne omfatter bl.a. lammegryde, solæg, honning-hævede vikingebrød, kærnemælksost, kedelorme med kogte løg og æblekompot, kaliis, fiskesuppe, flæskegryde med pærer og bønner mv. Her kan man smage på vikingetiden. Bogen er på 53 sider. Vejledende udsalgspris: 48,00 kr. i. moms. Bogen er skrevet af den kendte arkæolog, dr. phil. Klaus Ebbesen. Den er rigt illustreret af Karla Krull. Klaus Ebbesen er dr. phil. i arkæologi. Han er forfatter til flere hundrede videnskabelige afhandlinger, lærebøger, populærvidenskabelige bøger samt talrige artikler. Han er en flittig brugt foredragsholder om kulturhistoriske emner overalt i landet.
PRIS
47,- kr
Levering: Straks (Leveres på e-mail)

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Smag på vikingetiden. Læs bogen: Vikingemad – med autentiske opskrifter. ”Uden mad og drikke, duer helten ikke” Det gamle ordsprog gjaldt også i vikingetiden. Takket være arkæologiske fund og gamle opskrifter kender vi i dag noget til vikingetidens menukort. Bogen starter med en oversigt over vikingetidens mad, drikke og spisevaner. Derefter følger 20 udvalgte opskrifter på vikingemad, som man selv kan lave. Opskrifterne omfatter bl.a. lammegryde, solæg, honning-hævede vikingebrød, kærnemælksost, kedelorme med kogte løg og æblekompot, kaliis, fiskesuppe, flæskegryde med pærer og bønner mv. Her kan man smage på vikingetiden. Bogen er på 53 sider, quarto. Vejledende udsalgspris: 48,00 kr. i. moms. Bogen er skrevet af den kendte arkæolog, dr. phil. Klaus Ebbesen. Den er rigt illustreret af Karla Krull. Klaus Ebbesen er dr. phil. i arkæologi. Han er forfatter til flere hundrede videnskabelige afhandlinger, lærebøger, populærvidenskabelige bøger samt talrige artikler. Han er en flittig brugt foredragsholder om kulturhistoriske emner overalt i landet. Indhold: Hvem var vikingerne? Sådan boede de i vikingetiden Dagens måltider Slagtning Stegemad Pølsefremstilling Fjerkræ Fisk er godt! Grød og brød Frugt og grønt Lidt at drikke Sådan spiste de Opskrifter: Trællegrød. – Den gode vikingegrød. – Kaliis eller varm mælkebrød. – Fiskesuppe. – Kødsuppe. – Kogte hvedekerner med kød og urter. – Kedelorme med kogte løg og æblekompot. – Godt kød med kål. – Lammegryde. – Dampede rødbedetoppe. – Solæg. – Flæskegryde med pærer og bønner. – Grubemad. – Honning-salthævede vikingebrød. – Fladbrød. – Smør. – Kærnemælksost. – Flødeost. – En liflig æbledrik. – Urtedrik.

Læsernes anmeldelser (0)