Bemærk: Kan leveres før jul.
Forventes på lager: 24-10-2013
Ernæring, mad og måltider er på menuen i en række kapitler, hvor børn er i fokus. Bogen rummer både ernærings-, samfunds- og humanvidenskabelige perspektiver på temaet mad i relation til børn.
Første del giver indblik i børns ernæring og kostvaner, og i hvordan smagspræferencer udvikles og påvirkes. Fedmeproblematikken belyses gennem aktuelle forebyggelsestiltag, den fysiologiske baggrund for overvægt og det offentliges ansvar og indflydelse.
Børns møde med mad i hjemmet, institutioner og skoler belyses i bogens anden del. Udviklingen af nye måltidsmønstre og børns relation til disse belyses i forhold til begreberne familie og institution, ligesom et folkesundhedsperspektiv bliver bragt i spil. Maddannelse, pædagogik og æstetik bliver italesat i bogens sidste del med konkrete forslag til, hvordan man kan arbejde med børn og mad i forskellige settings.
Børn, ernæring og måltider – tværfaglige perspektiver
henvender sig til studerende på professionsuddannelsen i ernæring og sundhed, til studerende på læreruddannelsen og pædagoguddannelsen samt til alle færdiguddannede med interesse for børn, ernæring og måltider.
| Forlag | Munksgaard |
| Forfattere | Jette Benn, Maria Bruselius-Jensen, Helle Brønnum Carlsen, Bent Egberg Mikkelsen, Ulla Holmboe Gondolf, Helene Hausner, Berit Lilienthal Heitmann, Ida Husby, Lisbeth Haastrup, Morten Kromann Nielsen, Sanne Sansolios, Ellen Trolle |
| Type | Bog |
| Format | Hæftet |
| Sprog | Dansk |
| Udgave | 1. (24-10-2013) |
| Oplag | 2. (25-01-2019) |
| Fagredaktør | Jette Benn |
| Originalsprog | Dansk |
| Sideantal | 339 |
| Indbinding | Hæftet |
| Mål og vægt | B: 174mm, H: 247mm, D: 18mm, Vægt: 660g |
| ISBN-13 / EAN-13 | 9788762811683 |