Det kunne vel ikke gå anderledes.
Nu er øen ikke længere en del af resten af verden.
Måske den aldrig bliver det igen.
Det finder hun snart ud af.

De underjordiske og det magiske har altid spillet en vigtig rolle i Dennis Gade Kofods romaner. De er en uomgængelig del af det Bornholm der har dannet ramme om bøgerne, nedarvede sagn der har været med til at bestyrke øen i dens anderledeshed og afsondrethed og givet den en historie at leve videre. De underjordiske er øboernes venner, så længe de får deres del, og deres hjemsteder bliver respekteret.

Den del af historien fortalte Dennis Gade Kofod i sin anden roman, Brøndtjætten. I Nancy har de underjordiske mistet tålmodigheden med de mennesker der driver rovdrift på deres ø, forurener den tankeløst, pløjer højene ned, glemmer at sætte grød ud, glemmer deres historie, hvem de er, hvad de er rundet af. Fire troldmænd maner en tåge frem der lægger sig tæt om øen og plukker øboerne en efter en, mens de underjordiske planlægger det endelige slag. Øen skal lægges øde, og kun en kvinde og en mand skal blive ladt tilbage for at starte forfra igen, og de skal finde hinanden ved at ringe med kirkeklokkerne, ligesom de gjorde da de underjordiske lod pesten ramme øen i sin tid.

Den kvinde er Nancy. En 25-årig ufaglært SOSU-hjælper med en impotent og voldelig bodybuilderkæreste, en festramt mor der arbejder sig igennem øens mandlige befolkning, og en medstuderende ven hvis dannelse ikke kan hjælpe ham til at forstå hvad der sker, men som ikke kan slippe Nancy.

Onsdag d. 11. november kl. 18 besøger Dennis Gade Kofod vores boghandel på Bornholm for at fortælle om Nancy, om at have skrevet om sin egen fødeø, og om at rasere det hele en gang for alle. Han bliver interviewet af Bornholms borgmester Winni Grosbøll der selv spiller en vigtig rolle i romanen.

Gratis billetter til foredraget kan afhentes i bogafdelingen - tilmeld dig arrangementet på Facebook for at blive opdateret.