Camus - en introduktion (Bog, Hæftet, Dansk) af David Zane Mairowitz og Alain Korkos

Camus - en introduktion (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: David Zane Mairowitz og Alain Korkos


Nedsat pris! Camus - en introduktion

Forlag: Roskilde Bogcafé. Batzer & Co

 • Type: Bog
 • Format: Hæftet
 • Sprog: Dansk Sprog: Dansk
 • ISBN-13: 9788790524135
 • Udgave: 1. (06-11-1999)
 • Oplag: 1. (06-11-1999)
 • Første udgivelsesår: 1999
 • Oversætter: Elisabeth Ellekjær
 • Illustrator: Alain Korkos
 • Originalsprog: Engelsk
 • Sideantal: 174
 • Indbinding: Hæftet
 • Mål og vægt: B: 126mm, H: 200mm, D: 15mm, Vægt: 138g

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

 • Ingen gebyrer
 • Ingen abonnementer
 • Ingen bindingsperioder

Alle Kategorier som dette produkt er en del af

  = Emner / kategorier
  = Sektioner / guides
  = Specialsider
  = Kampagner

Beskrivelse

Camus - en introduktion er et fremragende portræt af forfatteren og filosoffen Camus, der på trods af sin oplevelse af tilværelsens absurditet også var en handlingens mand og en stor sensualist.
David Mairowitz, forfatter til Kafka for begyndere, har med sin glimrende tekst lagt op til denne unikke "film" om Camus, der starter med hans død og fundet af et efterladt manuskript, som fører læseren til hans opvækst i Algeriet og derfra baglængs ind i hans romaner og filosofiske skrifter. Bogen er smukt og originalt tegnet af Alain Korkos.
Albert Camus (1913-60), fransk filosof og forfatter, fik i 1957 Nobelprisen i litteratur, tre år før han døde ved en bilulykke 46 år gammel. Hans mest berømte romaner er Den fremmede (oversat til 40 sprog, solgt i mere end 6 millioner eksemplarer), Faldet og Pesten. Hans filosofiske hovedværker er Sisyfos-myten og Oprøreren.
Sisyfos er den absurde helt, der foragter guderne, hader døden og har en stor passion for livet. I Oprøreren bygger Camus videre på Sisyfos-myten, men gennemgår ved hjælp af bl.a. Dostojevskij, Rimbaud, Marx og Nietzsche samtidig det metafysiske og historiske oprør både i filosofien og litteraturen. Ved sin død efterlod Camus et ufuldendt mesterværk, Det første menneske, som kom på dansk for få år siden sammen med hans Dagbøger, som med deres uslebne form kaster nyt lys over Camus.
Sartre og Camus går for at være de store franske eksistentialister, en term Camus vægrede sig imod. For ham var verden snarere "absurd", han var "den fremmede", som befandt sig i en verden uden mening og retning, hvor det eneste visse var døden. Men for Camus førte denne absurditet ikke til opgivenhed, snarere virkede den opløftende. Som Sisyfos gør han oprør mod den tilsyneladende meningsløse tilværelse og søger øjeblikkets evighedsoplevelse.
Camus - en introduktion portrætterer en forfatter som var en intellektuel indenfor traditionen af de store franske humanister, en filosof som også var en handlingens mand, en modstandskæmper under Anden Verdenskrig og en stor sensualist, for hvem sol, hav, sex, fodbold og teater blev svaret på livets "absurditet". Som på den ene side dyrkede den sensuelle lykke, naturen og kærligheden og på den anden side kæmpede for de fattige og ulykkelige i samfundet.
"Der findes kun et virkelig alvorligt filosofisk problem: selvmordet. At afgøre, om livet er værd at leve eller ej, er at besvare filosofiens grundspørgsmål."
Sisyfos-myten
"Det metafysiske oprør finder sted, når et menneske rejser sig mod sine vilkår og mod hele skabningen. Slaven protesterer mod de vilkår han er underkastet i kraft af sin stilling; den metafysiske oprører protesterer imod de vilkår, han er underkastet som menneske."
Oprøreren
Danske anmeldelser:
"Tegnet, letlæst og overskuelig introduktion til forfatteren og filosoffen Camus (-) Kan bestemt anbefales, især til unge." Merete Pryds Helle, Politiken.
"Tegningerne er i naturalistisk stil som dokumentariske eller collageagtige sort-hvide fotos. Tekst og tegninger fletter sig ind i hinanden, begge med et højt informationsniveau i et letfatteligt sprog." Erik Nicolaisen Høy, ibc.
Andre bøger i samme serie:
Joyce Islam Kafka Jung Freud

Læsernes anmeldelser (0)