Den bedste guide til Skt. Petersborg (Bog, Hæftet, Dansk) af Fritz Wolder

Den bedste guide til Skt. Petersborg (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Fritz Wolder


Nedsat pris! Den bedste guide til Skt. Petersborg

Forlag: Helikon

 • Type: Bog
 • Format: Hæftet
 • Sprog: Dansk Sprog: Dansk
 • ISBN-13: 9788791817014
 • Udgave: 1. (27-04-2017)
 • Oplag: 1. (27-04-2017)
 • Originalsprog: Dansk
 • Sideantal: 112
 • Indbinding: Hæftet
 • Mål og vægt: B: 131mm, H: 212mm, D: 10mm, Vægt: 211g

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

 • Ingen gebyrer
 • Ingen abonnementer
 • Ingen bindingsperioder

Alle Kategorier som dette produkt er en del af

  = Emner / kategorier
  = Sektioner / guides
  = Specialsider
  = Kampagner

Beskrivelse

Den bedste guide til Skt. Petersborg giver et klart og samlet overblik over de mange seværdigheder i Ruslands kulturhovedstad, hvor arkitekturen, de enestående kunstsamlinger, musik- og teaterlivet, naturen omkring Nevaen, gastronomien og gadernes pulserende liv fra tidlig morgen til sen nat garanterer den besøgende en uforglemmelig oplevelse.  


Bogens forfatter har flere års ophold i byen bag sig og et indgående kendskab til landets historie og befolkningens mentalitet.  


I korte og kyndige afsnit tages læseren med rundt til både de steder, hvor turisterne kommer, og til dem, hvor de sjældent eller aldrig kommer. Den bedste guide til Skt. Petersborg gør det nemt for den enkelte at tilrettelægge rejsen efter de seværdigheder, der har størst interesse, således at udbyttet bliver maksimalt – også selv om opholdet kun er af kortere varighed, og uanset om man rejser alene eller i gruppe sammen med andre.  


Ikke blot er Skt. Petersborg en af verdens smukkeste byer med et overflødighedshorn af attraktioner, den har også været scenen for nogle af de mest dramatiske begivenheder i Ruslands og verdens historie. Den bedste guide til Skt. Petersborg er samtidig et panorama over mere end 300 års russisk historie fra byens grundlæggelse i 1703 og frem til vores egen tid med dens tydelige tegn på, at Rusland endnu en gang går sine egne veje.


"Den flittige forfatter og forlægger Fritz Wolder, der sidste år udsendte den fremragende bog Vikingerne ved Ruslands vugge, har denne gang udgivet en guidebog til Sankt Petersborg...


Bogen er udgivet i det typiske lommebogsformat og opdelt i en historisk indledning, otte kapitler, en tidstavle, praktiske oplysninger og et stikordsregister. 


De otte kapitler kan hver især betragtes som en inspiration til at følge en bestemt tur gennem byen. Alle kapitler viser forfatterens store historiske viden, lokalkendskab og sprudlende fortællelyst, der suppleres af grundige og informative sektioner med henholdsvis en tidstavle og en sektion med praktiske oplysninger lige fra kontaktinformation på den danske ambassade i Rusland til åbningstider i Sankt Petersborgs zoologiske have.


Der er tre elementer ved guiden, der især må fremhæves. For det første forfatterens store viden, der formidles i et levende og velskrevet sprog. For det andet den grundige og informative sektion med praktiske oplysninger. For det tredje de meget fine oversigter over de væsentligste kunstværker og deres placering på store russiske museer".


Kim Frederichsen, Dansk-Russisk Forening-Fyn, 2. juni 2017.


"Forfatteren til denne lille guide er forelsket i sit emne. En forelskelse, der pikant pibler frem mellem bogens linjer. Men en forelskelse, der dog ikke skygger for seriøsiteten i projektet...


Skt. Petersborgs historie er især knyttet til tre temaer. Det er Europa, Imperiet og Revolutionen. Aspekter, som forfatteren gennem tekst og illustrationer beskriver gennem sit valg af seværdigheder...


Imperiet og Oktoberrevolutionen - to verdenshistoriske begivenheder, der tog deres begyndelse i Skt. Petersborg, og som begge hentede deres ideologiske gods i Europa. Begge illustreres med tekst og billeder på udmærket vis i bogen. De store pladser, parkerne, slottene i og uden om byen, Smolnyj, Aurora osv...


Fritz Wolder får det hele med - både historien og Skt. Petersborgs genopbygning og forskønnelse. Ikke mindst som følge af bysbarnets omsorg og finansiering i forbindelse med byens 300 års jubilæum i 2003".


Uddrag af anmeldelse af universitetslektor emer. Thomas Petersen på historie-online.dk, 23. maj 2017.


Andre bøger om russiske emner fra Forlaget HELIKON:

Fritz Wolder Vikingerne ved Ruslands vugge (2016)

Marquis de Custine Breve fra Rusland. Sandheden om det russiske despoti (2020)

Læsernes anmeldelser (0)