Bemærk: Kan leveres før jul.
Forventes på lager: 13-06-2019
”Det er ikk’ så ringe endda”. Sådan udbrød Gunnar overrasket til Minna i berømte reklamer i 1990’erne, når hun lavede fiskeretter uden ben. Men danskerne har svært ved at sætte rødtunge, knurhane og andet godt fra havet på bordet. Både før og efter den store fiskeriudstilling i 1912, hvor erhvervet første gang var ude med snøren og ville anerkendes. Større motorer og ny køleteknologi gav større fangster og frisk fisk hver dag – uafhængig af årstiden. Men dengang som nu er problemet det samme. Folk vil ikke spise fisk to gange om ugen. I dag holder flere drømmen om den lyseblå kutter og de sunde fisk i live, selv om fiskeriet også er fanget i et net af politisk kontrol, kvotekonger og klimaændringer.
Sæt danskernes fiskevaner på krogen, og bliv indfanget af Kenn Tarbensen, der er ph.d. i historie og arkivar og seniorforsker ved Rigsarkivet.
| Forlag | Aarhus Universitetsforlag |
| Forfatter | Kenn Tarbensen |
| Type | Bog |
| Format | Indbundet |
| Sprog | Dansk |
| Udgave | 1. (13-06-2019) |
| Oplag | 1. (13-06-2019) |
| Første udgivelsesår | 2019 |
| Serie | 100 danmarkshistorier |
| Originalsprog | Dansk |
| Sideantal | 100 |
| Indbinding | Indbundet |
| Mål og vægt | B: 146mm, H: 226mm, D: 16mm, Vægt: 302g |
| ISBN-13 / EAN-13 | 9788771849127 |