Beskrivelse
Bogen om kvinder i den del af verden, som præges af Mellem-østlige kulturtraditioner, den islamiske verden og den kristne ver-den.
Forfatterne er henholdsvis kurdisk med islamisk bag-grund og dansk med kristen baggrund. Begge stiller sig skeptiske over for den religion, som blev påtvunget dem for mange århundreder siden og begge søger deres rødder i deres oprindelige religion, henholdsvis Zara-thustrismen og Asa.
Kurdistany Azad er født i Irak og hendes hjemby er Hallabja, som blev angrebet af masseødelæggelsesvåben under Saddam Hussein. Åse Clausen Bjerg er født i Danmark.
Begge sætter spørgsmålstegn ved de kulturtraditioner, som de fø-ler er blevet presset ned over hovedet på kvinderne i deres kultur gennem et større historisk forløb, og begge er bekymrede for fremtiden, som trues af et islamisk kvindesyn. Kvinderne i Dan-mark overlevede det kristne kvindesyn og fandt efter 1000 år ti-lnærmelsesvis sig selv igen i en nyere kristen version, som bevarer de oprindelige danske værdier som "frihed" og "fri vilje" for kvinder.
Spørgsmålet er, om kvinder i Danmark overlever det islamiske kvindesyn i Danmark, og hvad bliver da konsekvenserne for de danske kvinder?