Manualen til din teenager: basal overlevelse for far, mor og andre voksne... (ebog, pdf, dansk)

Af: Anni Simonsen


 • Forlag: Forlaget Lifebooks
 • Format: pdf
 • Type: Ebog
 • Sprog: Dansk
 • ISBN-13: 9788799459612
 • Udgave: 1. udgave
 • Udgivelsesdato: 12-04-2012
 • Serie: Lifebooks
 • Serienummer: 2
 • Sideantal: 84 Sider
 • Filtype: pdf
 • Filstørrelse: 13705 KB
 • Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Kort beskrivelse
Din teenager øver sig. Og rent faktisk øver han sig med et mod, som er ufatteligt stort. Han har begivet sig ud på en rejse over et ukendt hav – i en båd han ingen erfaring har i at styre, og som skifter form og indhold efter de indre kræfters rasen. Hans kurs og adfærd bliver kontinuerligt påvirket af faktorer han ikke kan forudse, og endnu mindre kontrollere. Han har intet søkort, intet kompas – ikke engang en sekstant – til sin rådighed. Alle dine tilbud om hjælp afviser han – fordi det er han nødt til. Kun hvis han for alvor kuldsejler, vil han acceptere din lods-hjælp. Det eneste fællesskab din teenager ubetinget accepterer, er det som kommer fra andre teenagere. Ligesindede. Væsener som forstår og genkender og selv befinder sig midt i kampen. Teenagere i flok udgør en ganske særlig form for selvhjælpsgruppe. Her drøfter de livsvilkår og uretfærdigheder, lægger vidunderlige planer med succesgaranti, og diskuterer de konkrete og fiktive begrænsninger samfundet – og måske i særdeleshed forældrene – skaber for dem. De planlægger revolutioner, beundrer hinandens storhed, muntrer op, støtter og tager i det hele taget opgaven som verdens kommende herskere meget alvorligt. Og der skal ikke smiles! De er faktisk fucking fantastiske. Storslåede, ubesejrede, tillidsfulde, stærke, kreative og endnu ubegrænsede af livets genvordige realiteter. De har lagt barndommens afhængighed bag sig, og har endnu ikke stiftet bekendtskab med voksenlivets slidsomme krav og forpligtelser. Fra dem kommer de store tanker, og vi kunne vinde meget ved at lytte, uden at kile fornuft, forhindringer og begrænsninger ind imellem os selv og vores teenageres farverige verdenssyn.
PRIS
105,40 kr

Levering: Straks (Leveres på e-mail)

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

 • Ingen gebyrer
 • Ingen abonnementer
 • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

En teenager er et barn, som er trådt ind over tærsklen til det store ingenmandsland, der udgør overgangen til livet som voksen. En krop som med store og daglige forandringer tilpasser sig det kommende voksenliv. Et sind som ihærdigt øver sig i at blive selvstændigt og modent. Og en kraftig motor som kører på et rent brændstof af trangen til at bestemme over sig selv og finde lykken.

Manglen på rutine og erfaring gør rejsen farefuld og voldsom – og som forældre og nærmeste voksne omkring disse fascinerende kamekazekaptajner, bliver vi gang på gang konfronteret med unger, som effektivt sætter sund fornuft og rationel tankegang ud af spillet. Tilsyneladende.

For i virkeligheden er al denne kaotiske og planløse slåen ud efter livet designet efter et sindrigt og væsentligt mønster. Det kan sammenlignes med 3D billeder – som ved første øjekast virker helt uden mening og motiv. Men når vi slører blikket en smule – og afstår fra at presse en forventning ned over billedet – altså accepterer at intet måske er som det umiddelbart ser ud til – træder et fuldendt og meningsfuldt motiv frem for øjnene af os.

Din teenager øver sig. Og rent faktisk øver han sig med et mod, som er ufatteligt stort. Han har begivet sig ud på en rejse over et ukendt hav – i en båd han ingen erfaring har i at styre, og som skifter form og indhold efter de indre kræfters rasen. Hans kurs og adfærd bliver kontinuerligt påvirket af faktorer han ikke kan forudse, og endnu mindre kontrollere. Han har intet søkort, intet kompas – ikke engang en sekstant – til sin rådighed. Alle dine tilbud om hjælp afviser han – fordi det er han nødt til. Kun hvis han for alvor kuldsejler, vil han acceptere din lods-hjælp.

Det eneste fællesskab din teenager ubetinget accepterer, er det som kommer fra andre teenagere. Ligesindede. Væsener som forstår og genkender og selv befinder sig midt i kampen. Teenagere i flok udgør en ganske særlig form for selvhjælpsgruppe. Her drøfter de livsvilkår og uretfærdigheder, lægger vidunderlige planer med succesgaranti, og diskuterer de konkrete og fiktive begrænsninger samfundet – og måske i særdeleshed forældrene – skaber for dem. De planlægger revolutioner, beundrer hinandens storhed, muntrer op, støtter og tager i det hele taget opgaven som verdens kommende herskere meget alvorligt. Og der skal ikke smiles! De er faktisk fucking fantastiske. Storslåede, ubesejrede, tillidsfulde, stærke, kreative og endnu ubegrænsede af livets genvordige realiteter.

De har lagt barndommens afhængighed bag sig, og har endnu ikke stiftet bekendtskab med voksenlivets slidsomme krav og forpligtelser. Fra dem kommer de store tanker, og vi kunne vinde meget ved at lytte, uden at kile fornuft, forhindringer og begrænsninger ind imellem os selv og vores teenageres farverige verdenssyn.

Manualen til din teenager er skrevet af journalist og psykoterapeut Anni Simonsen. Den er skrevet til forældre og andre voksne, og den vil give dig nogle skønne og skæve vinkler på hvordan du kan håndtere teenagerens adfærd og holdninger.

Du vil ikke finde kildeangivelser eller redegørelser for bagvedliggende teorier i bogen. En del af det jeg skriver, kan ikke bevises som værende skinbarlige sandheder eller videnskabelige kendsgerninger. Til gengæld vil du møde en lang række måder at tænke og forstå på, som kan give dig mere bevægelsesfrihed i din måde at være forælder og voksen på. Jeg giver dig nogle vinkler på din teenager - vinkler som sætter dig fri fra den spændetrøje det er, at være bange for ikke at slå til. At være bekymret for hvad de andre tænker. Du er voksen – din unge er undervejs. Du kan ikke hjælpe ham eller hende ved at kontrollere og dømme. Til gengæld kan du forsøge at forstå og støtte og vejlede. Og så rykker vi bjerge!!

Bogen er på 84 sider. Den indeholder følgende kapitler -

Rimelige husregler og helt almindelige aftaler - gør det nemt! Den kroniske afvisning - teenagerens spidskompetence. Teenage Puppen - den flydende forvandling fra barn til voksen. Teenageres interne kommunikation – på kanten af mobning Skolens udfordrende univers - skab alliancer med dit barn. På grænsen til kriminalitet - tungen lige i munden! Sex på teenageværelset - det undgår du nok ikke! Teenagerens selvbillede - selvtillid – selvværd - en sårbar historie. Vi vil så gerne være gode forældre - og det er vi også!

Jeg ønsker dig en dejlig læsning. Håber du møder dig selv og får et lille smil på læben, og er sikker på at du finder nogle befriende anvisninger på, hvordan du kan slippe kontrollen på en måde, som ikke sætter sikkerheden over styr.

God fornøjelse!!

Anni Simonsen Fjellerup Strand Marts 2012

Anmeldelser (0)