Pythagoras: En prins af verden (Ebog, epub, Dansk) af Mads Dahlgaard

Pythagoras: En prins af verden (Ebog, epub, Dansk)

Af: Mads Dahlgaard


Forlag: Forlaget Lykke

 • Type: Ebog
 • Format: epub
 • Sprog: Dansk Sprog: Dansk
 • ISBN-13: 9788799773053
 • Udgave: 1. udgave
 • Udgivelsesdato: 01-07-2015
 • Fagredaktør: Julie Muff Lykke Dahlgaard
 • Sideantal: 111 Sider
 • Filtype: epub
 • Filversion: 2.0
 • Filformat: Reflowable
 • Filstørrelse: 5822 KB
 • Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
 • Datamining: Ikke tilladt
Kort beskrivelse
I denne bog bevæger vi os ind i en verden fuld af livsvisdom, videnskab, filosofi og mystik sammen med den store tænker Pythagoras i en skildring af hans liv og virke. Pythagoras blev født i år 570 før vor tidsregning, og hans liv og tanker har sat spor i eftertiden, som vi stadig mærker eller tager for givet den dag i dag. Vi skal blandt andet høre, hvordan han længe før Kopernikus kom frem til, at solen er centrum i vores solsystem, hvordan han fik sat ligestilling på dagsordenen, satte musikkens harmonier i system og beskrev menneskets sjæl. Alt sammen med fokus på mennesket og naturen i harmonisk forening. Herudover var det blandt andet Pythagoras, der opfandt ordet ’filosof’ om de mennesker, der som ham selv havde en særlig forkærlighed for den højeste visdom om livet og verden. Han var med andre ord blandt de allerførste tænkere til at sætte ord på tilværelsens mysterium og give et bud på det lykkelige og meningsfulde liv. Forfatteren til denne bog har skrevet bogen til sine to meget yngre brødre i forbindelse med deres ’nonfirmation’ som et alternativ til den viden, de kunne have tilegnet sig til konfirmationsforberedelserne. Bogen er skrevet som en lille hjælpende hånd til at forstå livet og verden og er relevant for alle nysgerrige sjæle.
PRIS
144,- kr
Levering: Straks (Leveres på e-mail)

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

 • Ingen gebyrer
 • Ingen abonnementer
 • Ingen bindingsperioder

Alle Kategorier som dette produkt er en del af

Antikkens filosofi Børn og unge: personlige og sociale emner: følelser Børn og unge: personlige og sociale emner: krop og sundhed Børn og unge: personlige og sociale emner: personlig sikkerhed Børn og unge: personlige og sociale emner: pjækkeri og problemer i skolen Børn og unge: personlige og sociale emner: racisme og multikulturalisme Børn og unge: personlige og sociale emner: relationer (ikke familie) Børn og unge: personlige og sociale emner: religiøse spørgsmål Børn og unge: personlige og sociale emner: selvbevidsthed og selvfølelse Børn og unge: personlige og sociale emner: venner og venskab Børn og unge: personlige og sociale spørgsmål Emner i filosofi Etik og moralfilosofi Fagbøger for børn og unge: almen viden Fagbøger for børn og unge: andre religioner Fagbøger for børn og unge: biografier og selvbiografier Fagbøger for børn og unge: drenge og mænd Fagbøger for børn og unge: eventyrere og fredløse Fagbøger for børn og unge: folk og steder Fagbøger for børn og unge: generel faglitteratur Fagbøger for børn og unge: historie Fagbøger for børn og unge: hjernegymnastik og aktivitetsbøger Fagbøger for børn og unge: håndværk Fagbøger for børn og unge: kongelige Fagbøger for børn og unge: kunst og kunstnere Fagbøger for børn og unge: lande, kulturer og national identitet Fagbøger for børn og unge: monstre, drager og mytologiske væsener Fagbøger for børn og unge: musik Fagbøger for børn og unge: mysterier og det overnaturlige Fagbøger for børn og unge: opdagelser og udforskning Fagbøger for børn og unge: opfindere, opfindelser og eksperimenter Fagbøger for børn og unge: religion og tro Fagbøger for børn og unge: religiøse tekster, bønnebøger og andagtsbøger Fagbøger for børn og unge: verdensrummet, stjerner og solsystemet Filosofi Filosofi: epistemologi og vidensteori Filosofi: metafysik og ontologi Filosofi: æstetik Filosofihistorie, filosofiske traditioner Matematikkens filosofi Populærfilosofi Psykoterapi: børn og unge Religionsfilosofi Samfundsfilosofi og politisk filosofi Skønlitteratur for børn og unge Skønlitteratur for børn og unge: biografisk skønlitteratur Skønlitteratur for børn og unge: familien og hjemmet Skønlitteratur for børn og unge: fantasy og magisk realisme Skønlitteratur for børn og unge: historiske fortællinger Skønlitteratur for børn og unge: klassisk litteratur Skønlitteratur for børn og unge: kærlighed og venskab Skønlitteratur for børn og unge: religiøs litteratur Skønlitteratur for børn og unge: sande fortællinger skrevet som... Skønlitteratur for børn og unge: skolehistorier Skønlitteratur for børn og unge: tænkte samfund, dystopier og utopier Uddannelsesfilosofi og uddannelsesteori Undervisningsmidler: filosofi Videnskabsfilosofi
  = Emner / kategorier
  = Sektioner / guides
  = Specialsider
  = Kampagner

Beskrivelse

Med Pythagoras som inspiration til livet Denne bog er henvendt til unge i konfirmationsalderen og kan læses af alle fremefter langt ind i voksenalderen. Den er skrevet til forfatterens to mere end tyve år yngre søskende i forbindelse med deres ’nonfirmation’ som et alternativ til den viden, de kunne have tilegnet sig til konfirmationsforberedelserne. Bogen rummer en mængde livsvisdom og beskriver kort sagt Pythagoras’ liv fra ende til anden. Her kommer den i en udgave, så alle kan få glæde af den.

Pythagoras var alt andet end ophavsmanden til den matematiske ligning a2+ b2 = c2, en genistreg han havde med sig fra sine forunderlige rejser til Egypten og Babylon. Pythagoras var hele livet igennem en flittig elev, både i faglige og praktiske sammenhænge. Han var åben og villig til at lære fra andre kulturer end den græske, han var opfostret i, og han tog blandt andet emner som ligestilling med hjem fra Egypten og forsøgte at indføre det, de steder han kom i Grækenland.

Pythagoras var en vismand ud over det sædvanlige; han søgte harmonien i livet og verden og så på den baggrund en helhed i universet, som blandt meget andet bragte ham frem til et heliocentrisk verdensbillede med solen som centrum i vores solsystem. Denne nye erkendelse stod i skarp kontrast til det eksisterende geocentriske og mytologiske verdensbillede med en flad jord i centrum af universet og guden Atlas, der holdt himmelhvælvingen oppe. Pythagoras kom frem til, at planeter var sfærer, der drejede om sig selv og om solen, og med deres rotation frembragte de sfærernes musik. Alt stod i matematiske forhold til hinanden, og Pythagoras lagde med harmonierne og matematikken grundstenene til moderne musikteori.

Den unge læser bliver med denne bog på en spændende og vedkommende måde introduceret til et stykke historie, nogle politiske begreber og livsanskuelser, der ellers kan være svære at beskæftige sig med. Her er et alternativt livssyn, som beror på frihed, lighed, fællesskab, oplysning og en særlig kærlighed til mennesket, naturen og livet i alle dets afskygninger.

Læsernes anmeldelser (0)