Bare fordi at: Sprog og forestillinger i udlændingedebatten (Ebog, epub, Dansk) af Knud Lindholm Lau

Bare fordi at: Sprog og forestillinger i udlændingedebatten (Ebog, epub, Dansk)

Af: Knud Lindholm Lau


 • Forlag: Tekst og tale aps
 • Type: Ebog
 • Format: epub
 • Sprog: Dansk Sprog: Dansk
 • ISBN-13: 9788799181858
 • Udgave: 1. udg.
 • Udgivelsesdato: 03-04-2020
 • Illustrator: Leo Scherfig
 • Sideantal: 300 Sider
 • Filtype: epub
 • Filversion: 3.0
 • Filformat: Reflowable
 • Filstørrelse: 7607 KB
 • Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Kort beskrivelse
Bogen dokumenterer og analyserer med redskaber fra en række discipliner de sidste års udlændingedebat. Af interesse for alle samfundsinteresserede, integrationsaktive og studerende på alle niveauer. Letlæst, men fagligt fundet med et væld af litteraturhenvisninger. Sætter læseren i stand til at forholde sig kritisk til debattens mange påstande og manipulationsforsøg.

PRIS
161,- kr
Levering: Straks (Leveres på e-mail)

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

 • Ingen gebyrer
 • Ingen abonnementer
 • Ingen bindingsperioder

Alle Kategorier som dette produkt er en del af

  = Emner / kategorier
  = Sektioner / guides
  = Specialsider
  = Kampagner

Beskrivelse

Hvilke holdninger ligger der bag, når mindretal omtales som dyr og kendte debattører taler om muslimEN i bestemt entalsform, og hvilken virkning har det? Og hvad er der på spil, når politikere gerne vil have indflydelse på domstolene og den offentlige debat præges af påstand om politisk korrekthed og trækken af nazikortet?

Ord kan virke som bitte små doser arsenik, skrev Victor Klemperer i sin berømte bog LTI – Det Tredje Riges sprog. Med videnskabelige undersøgelser viser bogen, hvordan arsenikken virker i praksis. Retorikken flytter holdninger i fremmedfjendtlig retning og den har konsekvenser for de omtaltes sundhed. Bag sproget ligger dybest set en forestilling om et homogent VI, der i sig selv er moralsk bedre end et laverestående DEM.

Vi lever i sproglige parallelsamfund, hvor de færreste bemærker den grove og direkte stigmatisering, der finder sted i det skjulte sprog på fx Facebook og i mediernes kommentarspor. Men også i det almene sprog, i pæne og normale medier, sågar i Folketinget, fremstilles etniske og religiøse mindretal som bærere af negative egenskaber, blot sker det i et tilsyneladende pænere sprog. .

Analyser bygger på et stort og aktuelt eksempelmateriale med udtalelser fra både kendte og ukendte, de gør brug af redskaber fra mange discipliner: retorik, lingvistik, jura, sociologi og psykologi og læserne får adgang til et supplerende materiale i form af tekst, lyd og video. Bogen har derfor ikke blot værdi for den samfundsinteresserede og integrationsaktive borger, men også for studerende på alle niveauer, fra ungdomsuddannelsen over professionsuddannelsen til universitetet. Kapitler af varierende længde og tema og et letflydende sprog gør den nem at anvende i undervisning i fag som dansk, samfundsfag, matematik, religion og historie. Indholdet i hovedafsnit: DEM Hvilke virkemidler skaber det negative indtryk, og hvad er konsekvenserne? | OS Er Danmark virkelig så homogent, harmonisk og uforandret? | Den politiske grundorden Magtens tredeling og andre dele af den politiske grundorden vakler | BEGRUNDELSER Hvordan tilskærer retoriske greb debatten med foragtende udtryk som ”politisk korrekthed”, og er følelser bedre end fornuft? | KOMMUNIKATIONSPOPULISMEN forhindrer samtalen om løsning af problemer | ØNSKER til alle samfundsaktører om at bidrage til et nyt VI.

ANMELDELSER Knud Lindholm Laus bog er en bedrift, Georg Metz, Information Hermed min varmeste anbefaling, prof. emer. Heine Andersen, KU En inspiration for alle, der vil forholde sig kritisk til vore dages sprog. Bred anskaffelse anbefales, lektørudtalelse Styrken er, at de [eksemplerne] samlet tegner et billede af en populisme, der graver grøfterne dybere ved at udsende arsenik i mange doser, mediekommentator Jacob Mollerup, Politiken Derfor bør denne bog læses af så mange som muligt. De første skal være samtlige af landets redaktører og journalister. Herefter skal den være en del af pensum på første semester på journalistuddannelserne. Måske årets vigtigste udgivelse, journalist Paula Larrain, Altinget. dk Politisk korrekt? Jovist, og mange tak. Bedre end små doser arsenik, seniorkorrespondent Anders Jerichow, Politiken. Efter min mening burde den sendes i klassesæt til Christiansborg, Lone Theils, POV International. En sober sproglig analyse, der godtnok er hårrej¬sende, mangeårig formand for Dansklærerforeningen Jens Raahauge, Den2.Radio In weichem Ton, mit klarem Blick für den Zusammenhang von Sprache und Moral erklärt Lau, wie Populisten à la Støjberg den Mainstream im Land erobert haben, Frankfurter Rundschau. En velresearchet kraftpræstation af en analytisk fortælling i øjenhøjde med læseren; medmennesket. Som læser mærker man hurtigt, hvorfor denne forfatter har vundet hæder som underviser i kommunikation, Julie Jeeg, SOS Racisme Bogen er lettilgængelig og egner sig godt til dansk- og samfundsfagsundervisning i de ældste klasser i folkeskolen eller til gymnasie, Ida Sophie Skriver Olsen og Andreas Skriver Olsen, SOS Racisme. Dens sproglige analyser, dens mange for¬færdende udsagn fra indvandrerhadere, dens referencer til statistik og anden virkelighedsforståelse gør den til et særsyn af en bog, Morten Thing, Social Kritik. Bogen blev efter udgivelsen hædret med et stort legat af Sportgoodsfonden.

I ”læseprøven” får man en gennemgang af bogens hovedtemaer og opbygning.

Læsernes anmeldelser (0)