Svampenes hemmelige liv er en forunderlig bog om svampenes vidtrækkende rige skrevet af den britiske biolog Merlin Sheldrake. Der er noget fascinerende ved svampe. Hvad enten... Læs mere
Den danske natur bugner af vidunderlige planter, blomster og svampe, og først når man går systematisk til værks, forstår man, hvor mangfoldig den danske flora... Læs mere
"Svampene vokser overalt i skove og marker, især om efteråret. Under jorden ligger svampens mycelium, et væv af fine hvide tråde, hvorfra udskyder frugtlegemerne, hvad vi... Læs mere
En dysbiose er en overvægt af skadelige mikroorganismer, svampe og sygdomsfremkaldende bakterier, hvor svampe, bakterier eller parasitter har svært ved at indgå i det... Læs mere
Hvad en sjælden svamp kan lære os om at opretholde livet på en skrøbelig planet. Matsutake er den mest værdifulde svamp i verden og vokser i menneskeforstyrrede skove på hele... Læs mere
I denne bog finder du 10 gode spisesvampe med beskrivelser, forvekslingsmuligheder, rådgivning om plukning og rengøring samt tips til tilberedning og konservering. Med farvefotos af svampene i deres naturlige miljø og tegninger, der tydeligt viser deres kendetegn.
Christopher Mundt (1844-1925) var en dansk læge og svampekender. Han var en af de første danskere, der påpegede, at også de danske svampe havde stor næringsværdi. I 1905 var... Læs mere
Denne guide præsenterer dig for omkring 50 spiselige svampe, som du selv kan plukke i naturens overdådige forrådskammer. Teksten beskriver de enkelte svampes særlige kendetegn og... Læs mere
Svampe æder døde planter og forvandler dem til jord igen. Nogle svampe angriber også levende planter og kan gøre skade. Mange svampe er spiselige. Der er svampekurser overalt i Danmark om... Læs mere