Døden er kun et øjeblik (bog, indbundet, dansk)

Af: Lisa Holmfjord


Nedsat pris! Døden er kun et øjeblik
 • Forlag: Gyldendal
 • Format: Indbundet
 • Type: Bog
 • Sprog: Dansk
 • ISBN-13: 9788702295405
 • Udgave: 1. (12-06-2020)
 • Oplag: 2. (04-08-2020)
 • Omslagsgrafiker: Simon Lilholt - Imperiet
 • Originalsprog: Dansk
 • Sideantal: 352
 • Indbinding: Indbundet
 • Mål og vægt: B: 163mm, H: 237mm, D: 33mm, Vægt: 808g
Formater / udgaver

Levering: 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

 • Ingen gebyrer
 • Ingen abonnementer
 • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Alle Kategorier som dette produkt er en del af

  = Emner / kategorier
  = Sektioner / guides
  = Specialsider
  = Kampagner

Beskrivelse

Esther er flygtet fra sin voldelige mand, den respekterede læge Andreas, og er gået i skjul på et krisecenter. Hun drikker, har psykiske problemer og kommer dårligt ud af det med de andre kvinder. Og så frygter hun den dag, Andreas modtager skilsmissepapirerne, for hun ved, at han aldrig vil give slip på hende.

David er blevet fyret fra politiet og har slået sig ned som privatdetektiv. En kvinde fra den nordsjællandske overklasse opsøger ham med en opgave. Han undslår sig, indtil det går op for ham, at målet er en, han kender, én han har svigtet. Han begynder sin efterforskning, der leder ham omkring en kostskole og en gammel forgiftningssag. Imens finder kvinderne på krisecenteret ud af, at Esther er forsvundet.

DØDEN ER KUN ET ØJEBLIK er en psykologisk thriller om løgne, intriger og mænds vold mod kvinder.

Den er også Lisa Holmfjords debut som forfatter. Hun er uddannet socialrådgiver, er direktør for Dansk Kvindesamfunds Krisecentre og har beskæftiget sig indgående med ligestilling, menneskerettigheder og vold begået mod kvinder. 

Anmeldelser (1)

E. M. C. Andersen
28-06-2020

Nedbrydning af et menneske

Er der nogen der forstår, hvordan det kan lykkes en mand at håne, nedgøre, tyrannisere, slå og voldtage en kvinde år efter år? Sin egen kone, som til sidst kan ende med at blive dræbt? Hvis du vil forstå det, skal du læse bogen ”Døden er kun et øjeblik”. Hvis du stadigt ikke forstår det, kan du om ikke andet få en beskrivelse af et sådant forløb i Lisa Holmfjords bog.

Esther, bogens hovedperson, møder vi, da hun er flygtet fra sin voldelige mand, på vej mod et krisecenter. Gennem de knapt 4 måneder bogen strækker sig over, får vi indblik i den torturlignende verden, en kvinde, der har en voldelig mand, lever i. Volden er både fysisk og psykisk og mere nervepirrende og skrækfremkaldende end nogen thriller.

I løbet af de 7 år, Esther har været gift med sin charmerende, flotte, veltalende mand Andreas, der er læge, har hendes verden langsomt lukket sig. Hun bliver nedgjort offentligt, hendes familie og venner lukkes langsomt ude fra hendes liv, dels fordi manden ønsker det, dels fordi hun selv skammer sig over forholdene i ægteskabet. Og sidst og ikke mindst fordi hendes udadtil (i andres øjne) kærlige, charmerende og omsorgsfulde ægtemand får overbevist omgivelserne om, at hun er psykisk syg. Alle tror det er hende, der er noget galt med, ikke ham. Hun nedbrydes langsomt psykisk, samtidigt med at hun prøver at skjule de fysiske overgreb for omverdenen. Hendes værnemidler er alkohol og piller.

I en dagbog, skrevet af Andreas´ tidligere hustru Eva, kan Esther læse om det helvede, den afdøde kvinde har gennemlevet. Evas dagbog, som Esther finder, har et matsort omslag – præcis som forfatterens bog. Væsentlige personer i Esthers flugt fra Andreas er en tidligere kæreste David, en veninde som i virkeligheden er Andreas´ veninde og kvinder, og deres skæbner, fra krisecentret.

'7 års rejse mod helvede' kunne bogen også hedde, for det er sådan, Esthers år beskrives, nemlig som et langt smertefuldt dilemma for en helt almindelig kvinde, fanget mellem tragisk kærlighed og næsten utrolig vold - som i visse tilfælde ender med døden. Man får ganske enkelt en overvældende lyst til at hugge en vis legemsdel af mænd, der behandler kvinder på den måde. Også selv om nogen måske kan mene, at kvinden selv har en vis andel i et sådant forløb. Men vi ved vel alle, at kærlighed gør blind, og når man først sidder i nettet, er man fanget.

Forfatteren har skrevet bogen, så man næsten kunne tro, hun selv havde været der. Hun har i hvert fald været meget tæt på og evner at fortælle Esthers historie, så man (desværre) tror på den.

Lana Del Ray, som synger om vold mod kvinder, burde måske i højere grad hyldes end kritiseres for sit bidrag til at sætte dilemmaet mellem kærlighedens paradis og helvedes flammer på vers.

Var denne kommentar nyttig? Ja Nej