Jeg er Najua: En grønlandsdanskers bekendelser (Ebog, epub, Dansk) af Nauja Lynge

Jeg er Najua: En grønlandsdanskers bekendelser (Ebog, epub, Dansk)

Af: Nauja Lynge


Forlag: Forlaget FILO

 • Type: Ebog
 • Format: epub
 • Sprog: Dansk Sprog: Dansk
 • ISBN-13: 9788770170482
 • Udgivelsesdato: 21-03-2019
 • Filtype: epub
 • Filversion: 3.0
 • Filformat: Reflowable
 • Filstørrelse: 3662 KB
 • Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
 • Datamining: Ikke tilladt
PRIS
65,- kr
Levering: Straks (Leveres på e-mail)

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

 • Ingen gebyrer
 • Ingen abonnementer
 • Ingen bindingsperioder

Alle Kategorier som dette produkt er en del af

Biografier, sande fortællinger og ikkefiktiv prosa Biografier: generelle Biografier: historie, politik og militære Biografier: kunst og underholdning Biografier: religiøse og åndelige Biografisk skønlitteratur Dagbøger, breve og noter Diplomati Erindringer Etiske dilemmaer og debatter Etniske studier Europæisk historie Familiepsykologi Familieromaner Folketro og kontroversiel viden Fremtidsprognoser, fremtidsstudier Geopolitik Historie Historiske romaner Ikke-statslige organisationer. NGO’er Interessegrupper og protestbevægelser Internationale institutioner Internationale relationer Konstitution: regeringen og staten Kulturgeografi Kulturstudier Kulturstudier og medievidenskab Kunst og kultur: generelle emner Kønspsykologi Medborgerskab. Statsborgerskab Menneskerettigheder og borgerrettigheder Moderne kærlighedshistorier Offentlig administration Opinion og meningsmålinger Politik og regering Politisk aktivisme Politiske ideologier Politiske kampagner og politisk reklame Politiske styreformer: demokrati Psykologi: følelser Regionalgeografi Regionalpolitik og lokalpolitik Reportager og samlinger af journalistik Samfund og kultur: generelt Sande fortællinger Sande fortællinger: heltemod, udholdenhed og overlevelse Sande fortællinger: overlevelse efter misbrug og uretfærdighed Selvbiografier: generelle Selvbiografier: historie, politik og militær Selvbiografier: kunst og underholdning Selvbiografier: skønlitterære forfattere Sind, krop, sjæl Sind, krop, sjæl: tanker og praksis Slægtsromaner Social diskriminering og ligestilling Sociale grupper Sociale grupper: klubber og foreninger Sociale grupper: religiøse grupper og samfund Sociale holdninger Sociale klasser Sociale konsekvenser af katastrofer Sociale og etiske spørgsmål Sociale tjenester og social velfærd Sociale velfærdsordninger Socialt arbejde Sociologi Statslig myndighed, national myndighed føderal myndighed Statslig politik, national politik føderal politik Uddannelsesadministration og uddannelsesorganisering Valg og folkeafstemninger psykologi (abnormal psychology)
  = Emner / kategorier
  = Sektioner / guides
  = Specialsider
  = Kampagner

Beskrivelse

Jeg er Nauja. En grønlandsdanskers bekendelser er grønlandsdanskeren og græsroden Nauja Lynges selvbiografiske debatbog. Ærligt og usentimentalt beretter Nauja om et spændende, men også udfordrende liv som del af det grønlandske mindretal i Danmark.

Vi hører om en munter og tryg barndom i Grønland, et svært ungdomsliv i Danmark og et voksenliv, hvor kampen for at finde sig tilrette med en dansk/grønlandsk baggrund har kostet blod, sved og tårer. Der er hug til kolonimagten Danmark, til selvfede grønlandske politikere, til den dovne danske presse og til de mennesker, der til stadighed holder fast i stereotypen om grønlænderen på bænken.

Jeg er Nauja. En grønlandsdanskers bekendelser er samtidig fortællingen om en stærk kvinde, der ikke lader sig kue af hverken fordomme, retssager eller trusler på livet, men som insisterer på retten til både at være grønlænder og dansker.

Bogen er forsynet med et forord af Bertel Haarder.

… “de fleste danskere kan simpelthen ikke slippe de stereotype billeder af grønlændere. Det er bl.a. derfor, jeg i mange år undlod at tale om Grønland, for det tærede på kræfterne, og jeg endte alt for ofte med at tage afstand til mit grønlandske ophav. Det er uværdigt og deprimerende at blive opfattet som et omvandrende, drikfældigt bloktilskud."

Læsernes anmeldelser (0)