Bemærk: Kan ikke garanteres før jul. Se dato på varen.
Forventes på lager: 13-08-2026
Mikrobiomet rummer millioner af mikroorganismer, som tilsammen udgør et indre økosystem med enorm betydning for vores immunforsvar, energi, humør og levetid. Men hvordan skaber vi et sundt mikrobiom, der kan holde os robuste hele livet?
I Professorens vej til et super sundt mikrobiom giver professor Oluf Borbye Pedersen klare svar på de spørgsmål, han oftest møder: Hvor stor en rolle spiller kosten? Hvad sker der, når vi lever af ultraforarbejdet mad? Og hvordan påvirker søvn, stress, motion og faste vores mikrobiom og risikoen for sygdomme som kræft, autoimmune lidelser og kronisk inflammation?
Bogen giver en letforståelig introduktion til, hvordan mikrobiomet formes – fra graviditet og barndom til voksenliv – og hvordan miljøpåvirkninger som alkohol, rygning, PFAS og mikroplast kan forme vores indre biologi.
Mette Mølbak guider læseren gennem en række hverdagsvenlige råd, der gør det nemt at styrke mikrobiomet i praksis, og hun bidrager med et udvalg af mikrobiomvenlige opskrifter fyldt med råvarer, der giver tarmbakterierne optimale betingelser. Hun forklarer, hvorfor ultraforarbejdet mad er skadeligt for mikrobiomet, og hvorfor det er vigtigt, at vi generobrer køkkenet og vælger rå, økologiske ingredienser.
Bogen er en selvstændig opfølger til bestselleren Professorens grønne energigrød.
| Forlag | Gyldendal |
| Forfattere | Oluf Borbye Pedersen, Mette Mølbak |
| Type | Bog |
| Format | Indbundet |
| Sprog | Dansk |
| Udgave | 1. (13-08-2026) |
| Oplag | 1. (13-08-2026) |
| Illustrationer | Ja |
| Omslagsgrafiker | Kathinka Fennestad |
| Originalsprog | Dansk |
| Sideantal | 236 |
| Indbinding | Indbundet |
| Mål og vægt | B: 1mm, H: 1mm, D: 1mm, Vægt: 1g |
| ISBN-13 / EAN-13 | 9788702444117 |