Syn på mad og drikke i 1800-tallet (Bog, Hæftet, Dansk) af Ole Hyldtoft

Syn på mad og drikke i 1800-tallet

(Bog, Hæftet, Dansk)
Forfatter: Ole Hyldtoft

Nedsat pris! Syn på mad og drikke i 1800-tallet


Bemærk: Kan leveres før jul.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Hvordan vi taler og skriver om mad og drikke, er en vigtig del af vores madkultur. Artiklerne i denne antologi handler netop om synet på mad og drikke i 1800-tallets Danmark: om tidens mange kogebøger, om korrekt ernæring og om nyere international forskning i madhistorie.  Den bedste kilde til synet på mad og drikke i 1800-tallet er kogebøgerne, der i denne periode for alvor etablerede sig som en selvstændig genre. Bøgerne var i bogstaveligste forstand håndbøger, der ikke blot indeholdt madopskrifter, men også alt fra instruktioner til køkkenets indretning til gennemgang af basale færdigheder. Flere af disse kogebøger – fx Madam Mangors og Louise Nimbs – blev klassikere, der udkom i mange oplag. Med til historien hører også, hvordan datidens læger, der betragtede sig selv som autoriteter på ernæringsområdet, så på befolkningens mad- og drikkevaner. Den københavnske læge Johan Clemens Tode var fra slutningen af 1700-tallet en central skikkelse og satte for alvor sundhedsmæssige spørgsmål på dagsordenen. Bogen er den anden af fire udgivelser om madkultur, der udspringer af forskningsprojektet ”Mad, drikke og tobak i det 19. århundrede. Forbrugsmønstre, kultur og diskurser”.  Bidragydere: Signe Mellemgaard, Anita Kildebæk Nielsen, Carol Gold, Caroline Nyvang, Svend Skafte Overgaard og Peter Scholliers. 

Læsernes anmeldelser (0)

Alle detaljer

Forlag Museum Tusculanums Forlag
Forfatter Ole Hyldtoft
Type Bog
Format Hæftet
Sprog Dansk
Udgave 1. (02-07-2010)
Oplag 1. (02-07-2010)
Første udgivelsesår 2010
Originalsprog Dansk
Sideantal 296
Indbinding Hæftet
Mål og vægt B: 162mm, H: 240mm, D: 19mm, Vægt: 602g
ISBN-13 / EAN-13 9788763532648