Søgning på underkategorier- og emner:
"Det blev en slags besættelse for mig at se de svin som levede i min skygge ...” I ET MIDTJYSK landskab går Mathilde Walter Clark rundt og undres. I verdens mest dyretætte land,... Læs mere
Meget af det, vi spiser, er mere kemi end mad. Men hvorfor spiser vi det så? Denne internationale bestseller har de rystende svar og giver os noget at tænke over. For første gang i... Læs mere
Dansk landbrug har gennem to årtier udviklet sig til et økonomisk såvel som moralsk fallitbo: Gælden er enorm, beskæftigelsen i bund og landbokulturen stort set udslettet. Trods... Læs mere
Ost er sundt. Hver dansker spiser i snit 15 kg på et år. Det giver tillige landet store indtægter, idet der bliver eksporteret mere end 250.000 tons hvert år. Dansk ost har ikke... Læs mere
Der kan være mange dyr på en gård. Men dyrene er ikke kæledyr. De er husdyr, som skal slagtes. Eller deres mælk og æg skal drikkes og spises. Vidste du, at en gris har 14 patter? Og at... Læs mere
Resistente bakterier er blevet en større trussel langt hurtigere, end eksperterne hidtil har forudset det. Studier peger på, at resistente... Læs mere
I århundreder var Danmark et landbrugsland befolket af bønder. Men siden 1940’erne har landbruget forandret sig voldsomt. Dansk landbrug 1945-2020 er fortællingen om, hvordan livet i... Læs mere
Flæskfødevarer skal ikke længere produceres for enhver pris. Produktionen skal bidrage til at løse klimakrisen, ikke forværre den, vende naturens nedtur til optur og... Læs mere