Sund og klimavenlig mad fra fem forskellige lande: Indien, Marokko, Mexico, Tyrkiet o... (Bog, Indbundet, Dansk) af Aksel Nissen

Sund og klimavenlig mad fra fem forskellige lande: Indien, Marokko, Mexico, Tyrkiet og Vietnam

(Bog, Indbundet, Dansk)
Forfatter: Aksel Nissen

Nedsat pris! Sund og klimavenlig mad fra fem forskellige lande: Indien, Marokko, Mexico, Tyrkiet og Vietnam


Bemærk: Kan leveres før jul.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Denne bog tager dig med på en kulinarisk rejse gennem fem af verdens mest anerkendte og spændende køkkener. De anvendte ingredienser og krydderier er forskellige fra land til land, men fælles for alle køkkener er, at der tilberedes sund, kostfiberrig – men kaloriefattig! – mad med masser af grønsager.   

I alle fem lande spiser de fleste også kød, som regel i form af fisk, fjerkræ og lam. Af klimamæssige årsager anvendes der dog ikke kød fra firbenede dyr i bogens opskrifter. Også under selve tilberedningen er der fokus på at skåne klimaet og spare på energiforbruget. Således bruges ovnen kun sjældent, da det kræver langt mindre tid at koge eller stege en ingrediens.  

I bogen findes der også ”one pot”-retter, hvor det hele tilberedes i en og samme gryde. Eksempelvis kan bulgur, quinoa eller linser fint koge sammen med rettens øvrige ingredienser. Det sparer både tid, energi og opvask!       


Om forfatteren 

Aksel Nissen er uddannet som lærer og har undervist både børn og voksne. Sideløbende hermed fik han udgivet en lang række lærebøger hos Forlaget Sprogbøger. Interessen for madlavning har altid været til stede, og allerede som ung udarbejdede han sine egne opskrifter. Det var vigtigt, at hans børn fik sund mad. I løbet af 2019 og 2020 fik han udgivet to kogebøger på Forlaget mellemgaard, nemlig Bogen om bønner og linser og Sund, slank og glad med klimavenlig mad. Også i denne bog er sundhed og klima højt prioriteret i madlavningen.

Læsernes anmeldelser (2)

Dorte Stangholm
23-05-2022

Min anbefaling

Aksel Nissens tredje kogebog har igen fokus på sund og klimavenlig mad. I 2019 og 2020 fik forfatteren udgivet to fantastiske kogebøger som passer perfekt ind i de 17 Verdensmåls tankegang om en bæredygtig verden. Bøgerne må være et ”Must have” for alle mennesker, der interesser sig for et bæredygtigt samfund.

Vidste du?
At madkulturen i Nord – og Sydvietnam er forskellig. I Nord bruger de meget sojasovs, mens de i Syd bruger meget fiskesovs?
At bønner og linser er en fast bestanddel af det tyrkiske køkken?
At ”One pot retter”, hvor alt tilberedes i samme gryde er både tid – og energibesparende?
At Becel er et flydende plantefedtstof, der er vegansk og et klimavenligt alternativ til almindeligt smør?

Om Aksel Nissen
Aksel Nissen er uddannet lærer. Han er forfatter til en lang række undervisningsbøger, som fx kort tysk grammatikoversigt mv. Interessen for madlavning har Aksel altid haft, og har udviklet mange opskrifter selv, allerede som helt ung.

Info
Kogebog, Sideantal er på 127 sider. Bogen er udgivet af forlaget Mellemgaard i 2022. Kogebogen er nummer tre i en række af kogebøger udgivet af forfatteren.

Indhold
52 opskrifter viser dig, hvordan du kan lave sund og klimavenlig mad. Kogebogen præsenterer dig for mad fra fem forskellige lande. Landene har Aksel Nissen valgt, idet madkulturen i henholdsvis Indien, Marokko, Mexico, Tyrkiet og Vietnam netop indeholder masser af grøntsager og begrænsede kød mængder. Da fokus er på sund og klimavenlig mad anvendes der kun begrænsede mængder af kød, og kun kød fra fisk og fjerkræ.

Bogen er overskuelig og indkøbsmæssigt skal du ikke ud og bruge en helt masse penge på indkøb.

Bogen er opdelt i 5 kapitler. Hvert land har fået sit eget kapitel, hvor madkultur og landets traditioner indenfor mad får sin egen omtale på de to første sider af kapitlet. Herefter følger 10-12 forskellige opskrifter.

Alle opskrifter er nemme at gå til og illustrerede med fantastiske billeder, som viser retterne fra deres mest lækre side. Hver opskrift beskrives på en side, mens modsatte side viser et billede af den færdige ret.

Min anbefaling
Jeg er intet mindre end begejstret for Aksel Nissens måde at skrive kogebøger på. Teksten er let læselig, opskrifterne nemme at tilgå, og det er spændende at få lidt indblik i det enkelte lands kultur

Jeg synes, at den nye kogebog er et forbilledligt eksempel på, hvordan vi alle sammen kan gøre en indsats for den verden vi lever i ved at blive mere bevidste om vores måde at tilgå kogekunsten på. Kogebogen må være et must have for enhver, der interesserer sig for klimaet og ikke mindst for den verden vi lever i.

Dorte Stangholm
23-05-2022

Min anbefaling

Aksel Nissens tredje kogebog har igen fokus på sund og klimavenlig mad. I 2019 og 2020 fik forfatteren udgivet to fantastiske kogebøger som passer perfekt ind i de 17 Verdensmåls tankegang om en bæredygtig verden. Bøgerne må være et ”Must have” for alle mennesker, der interesser sig for et bæredygtigt samfund.

Vidste du?
At madkulturen i Nord – og Sydvietnam er forskellig. I Nord bruger de meget sojasovs, mens de i Syd bruger meget fiskesovs?
At bønner og linser er en fast bestanddel af det tyrkiske køkken?
At ”One pot retter”, hvor alt tilberedes i samme gryde er både tid – og energibesparende?
At Becel er et flydende plantefedtstof, der er vegansk og et klimavenligt alternativ til almindeligt smør?

Om Aksel Nissen
Aksel Nissen er uddannet lærer. Han er forfatter til en lang række undervisningsbøger, som fx kort tysk grammatikoversigt mv. Interessen for madlavning har Aksel altid haft, og har udviklet mange opskrifter selv, allerede som helt ung.

Info
Kogebog, Sideantal er på 127 sider. Bogen er udgivet af forlaget Mellemgaard i 2022. Kogebogen er nummer tre i en række af kogebøger udgivet af forfatteren.

Indhold
52 opskrifter viser dig, hvordan du kan lave sund og klimavenlig mad. Kogebogen præsenterer dig for mad fra fem forskellige lande. Landene har Aksel Nissen valgt, idet madkulturen i henholdsvis Indien, Marokko, Mexico, Tyrkiet og Vietnam netop indeholder masser af grøntsager og begrænsede kød mængder. Da fokus er på sund og klimavenlig mad anvendes der kun begrænsede mængder af kød, og kun kød fra fisk og fjerkræ.

Bogen er overskuelig og indkøbsmæssigt skal du ikke ud og bruge en helt masse penge på indkøb.

Bogen er opdelt i 5 kapitler. Hvert land har fået sit eget kapitel, hvor madkultur og landets traditioner indenfor mad får sin egen omtale på de to første sider af kapitlet. Herefter følger 10-12 forskellige opskrifter.

Alle opskrifter er nemme at gå til og illustrerede med fantastiske billeder, som viser retterne fra deres mest lækre side. Hver opskrift beskrives på en side, mens modsatte side viser et billede af den færdige ret.

Min anbefaling
Jeg er intet mindre end begejstret for Aksel Nissens måde at skrive kogebøger på. Teksten er let læselig, opskrifterne nemme at tilgå, og det er spændende at få lidt indblik i det enkelte lands kultur

Jeg synes, at den nye kogebog er et forbilledligt eksempel på, hvordan vi alle sammen kan gøre en indsats for den verden vi lever i ved at blive mere bevidste om vores måde at tilgå kogekunsten på. Kogebogen må være et must have for enhver, der interesserer sig for klimaet og ikke mindst for den verden vi lever i.

Alle detaljer

Forlag Forlaget Mellemgaard
Forfatter Aksel Nissen
Type Bog
Format Indbundet
Sprog Dansk
Udgave 1. (18-02-2022)
Oplag 1. (18-02-2022)
Første udgivelsesår 2022
Omslagsgrafiker Anne Koch Rasmussen
Originalsprog Dansk
Sideantal 128
Indbinding Indbundet
Mål og vægt B: 158mm, H: 228mm, D: 14mm, Vægt: 398g
ISBN-13 / EAN-13 9788775752560