Forventes på lager: 05-03-2024
I dette lille hæfte gennemgår den danske seminarieforstander Birgitte Berg Nielsen hovedgrupperne af fødevarer i det danske køkken, deres næringsindhold og tilberedning. Hæftet var beregnet som hjælp til den første undervisning i næringsmiddellære og blev brugt på Dansk Kvindesamfunds kurser.
”Lidt om vore fødemidler” udkom første gang i 1915.
Birgitte Berg Nielsen (1861-1951) var seminarieforstander og kvindesagsforkæmper. Hun havde særlig tilknytning til husholdningssagen og åbnede i 1905 seminarium og husholdningsskole på Frederiksberg. Hun kæmpede gennem mange år for at gøre husholdningsfaget til et videnskabeligt fag på linje med andre universitetsfag – hvilket dog aldrig lykkedes. Birgitte Berg Nielsen er forfatter til flere lærebøger om kost, ernæring og husholdning.
| Forlag | Lindhardt og Ringhof |
| Forfatter | Birgitte Berg Nielsen |
| Type | Ebog |
| Format | epub |
| Sprog | Dansk |
| Udgivelsesdato | 05-03-2024 |
| Udgiver | Lindhardt og Ringhof |
| Sideantal | 16 Sider |
| Filtype | epub |
| Filversion | 3.0 |
| Filformat | Reflowable |
| Filstørrelse | 530 KB |
| Kopibeskyttelse | DigitalVandmaerkning |
| Datamining | Ikke tilladt |
| ISBN-13 / EAN-13 | 9788728291139 |