Forventes på lager: 26-08-2019
Grisen hører om noget hjemme i det danske køkken. Måske af samme grund befinder den sig i en sand symbolstorm: Svinet er behæftet med religiøse tabuer og politiske slagord, med profittænkning og masseproduktion, men også med bæredygtighed og velsmag.
"Grisen. En kulturhistorisk og gastronomisk fortælling" er en kristik gennemgang af, hvordan samspillet mellem råvarer, teknologi, tradition og forbrug har præget vores kulinariske og nationale historie. At tage på rejsen med grisen er at undersøge den fortid og nutid, som den danske madkultur består af, så vi i fremtiden forhåbentlig kan forbedre dens forudsætninger. Grisen er langt bedre end sit rygte og fortjener at blive behandlet som menneskets bedste ven, lyder forfatterens opfordring.
Helle Brønnum Carlsen, født 1958, er litterat og ph.d. på en afhandling om madens æstetik. Mangeårig lærer og lektor samt madskribent ved bl.a. Politiken og Weekendavisen. Hun har udgivet adskillige kogebøger og bøger om madkultur.
Indsigtsfuld, overraskende og morsom
En spændende og vidende beskrivelse af grisehold og grisekød uden at undgå omtale af landbrugets frygtelige behandling af svin og medicinsk overdosering. Også en omfattende beskrivelse af svinekød, udskæringer og kødets historie i dansk madlavning heriblandt oplysningen at frikadeller og leverpostej er ret så nye opfindelser, selvom begge i dag opfattes som traditionelle danske tilberedninger. Kun bogens sidste kapitel bør overspringes. Her omtaler forfatteren George Orwell, som hun ikke har forstået (hun mener Orwell var glad for Lenin), ligesom hun tror, at der ikke findes svinehold i Indien. Bortset fra dette slutkapitel kan bogen varmt anbefales.
| Forlag | Kristeligt Dagblads Forlag |
| Forfatter | Helle Brønnum Carlsen |
| Type | Ebog |
| Format | epub |
| Sprog | Dansk |
| Udgivelsesdato | 26-08-2019 |
| Filtype | epub |
| Filversion | 3.0 |
| Filformat | Reflowable |
| Filstørrelse | 10825 KB |
| Kopibeskyttelse | DigitalVandmaerkning |
| Datamining | Ikke tilladt |
| ISBN-13 / EAN-13 | 9788774673910 |